Kembali Kurus Dengan Terapi Enzim di Marissa Aesthetic

Masalah yang sering dihadapi oleh kebanyakan individu adalah obesiti.

Anda berdiet tapi badan tidak berubah dan masih dalam kategori obesiti ?

Rawatan Terapi Enzim di Marissa Aesthetics adalah sesuai bagi anda untuk dapatkan berat badan yang ideal dan bentuk badan yang kurus dan menawan.

RAWATAN TERAPI ENZIM

Rawatan ini adalah keadah meningkatkan aktiviti enzim dengan penambahan yang dipanggil koenzim atau kofactor. Koenzim dan kofactor terdiri daripada vitamin dan garam meneral yang terdapat dalam makanan tertentu dengan kehadiran vitamin ini tubuh kita boleh membakar lemak dengan lebih dan menjadikan tubuh kita lebih sihat.
Enzim membantu menjaga kesihatan tubuh kita. Selain kepentingannya dalam proses pencenaan. Enzim dapat digunakan untuk mendiagnosis dan mengubati penyaki.Namun tahukah anda, gaya hidup yang “sembarangan” dapat merosakkan dan mengurangi jumlah ezmin dalam tubuh kita. Pengambilan secara berlebihan daging, telur, susu, ubat – ubatan, kurang minum, mengunyah terlalu cepat, meminum minuman beralkohol, kafein, kurang bersenam, stress dan serta merokok dapat mengurangi jumlah enzim dalam tubuh kita. Setiap sel dan tisu mempunyai aktiviti peranannya tersendiri yang memerlukan perubahan berterusan dalam keadaan biokimianya. Enzim adalah pemangkin kepada aktiviti – aktiviti ini, memudahkan dan mempecepatkan proses sintetik dan analitik tertentu.

 

KESAN-KESAN SELEPAS RAWATAN TERAPI ENZIM

 Mereka yang berdiet tidak merasa lapar atau memuncak selera makan.  Keinginan untuk makan menurun  dan tidak ingin  untuk makan meskipun berpuasa.  Peningkatan metabolic membuatkan mereka selesa dalam kehidupan seharian.  Tidur yang lebih berkualiti.  Pergerakan usus lebih baik dan mudah membuang air besar.  Kuku kelihatan merah dan tidak pucat.  Kadar tekanan menurun.  Masalah kulit dan fungsi sembuh.  Tidak merasa kebas.  Kadar keletihan berkurangan.  Rasa mengantuk berkurangan.  Lebih fokus pada aktiviti seharian.  Kurang masalah kerap kencing terutama selepas makan berat.  Lebih tenang dan tidak cepat marah.  Tenaga yang lebih baik.  Lebih gembira dalam aktiviti seharian.

 

TESTIMONI CIK ANI

” Saya merupakan seorang usahawan kosmetik tetapi memiliki tubuh yang gempal. Disebabkan badan saya yang gempal ini, membuatkan saya sering mengalami kemurungan sehingga menjejaskan perniagaan saya. Pada mulanya saya sudah berputus asa untuk dapatkan berat badan yang ideal kembali kerana saya telah mencuba pelbagai produk dan menghadiri pelbagai progam tetapi masih juga memiliki berat badan yang sama. Saya juga sudah mengamalkan diet pemakanan yang betul tetapi masih tidak menjadi juga. Tetapi selepas kawan saya sarankan rawatan Terapi Enzim di Marissa Aesthetic saya terus mencubanya. Alhamdulillah, apa yang dikatakan kawan saya betul! Marissa Aesthetic dapat membantu saya dalam menurunkan berat badan saya daripada 71kg kepada 57kg.”  Cik Ani, 27 tahun.

Jangan berlengah lagi. Hilangkan kerisauan anda sekarang !!!

 

Hubungi rangkaian Marissa Aesthetic atau kunjungi kami