"Berat badan saya mendadak turun hampir 15kg"

KHAIRUL | 28 TAHUN

Setelah mendapatkan program menurunkan berat badan di Marissa Aesthetic selama 1 bulan saya sangat gembira kerana berat badan saya mendadak turun hampir 15kg. disebabkan saya ni bekerja sebagai kerani. waktu senaman tu jarang nak ada. tapi bila menjalani program marissa ni, saya rasa lebih mudah, menjadi dan berbaloi. Saya sangat bersyukur. Terima kasih Marissa

Komen Konsultan:

Daripada keputusan body analysis, saya dapati En Khairul mengalami kerosakan suis metabolik jenis t. Maka ini menyebabkan lemak terkumpul di bahagian muka, belakang badan, pinggang perut dan peha. Rawatan yang dicadangkan kepada En khairul ialah enzyme terapy. Kelebihan rawatan ialah untuk meningkatkan kadar metabolik & mengembalikan hormon yang cukup dalam badan.

"Tak sangka yang saya masih ada peluang untuk kuruskan badan "

NEZAM | 24 TAHUN

Saya Nezam bekerja sebagai pegawai bank, bermula di usia 24 tahun saya perasan berat badan saya naik mungkin disebabkan saya kurang tidur dan sentiasa rasa lapar dan kurang untuk bersenam. Oleh kerana berat badan saya dikategorikan obesiti saya dapat pelbagai penyakit seperti kolestrol tinggi dan darah tinggi. Doktor sarankan saya untuk kurangkan makan yang berlebihan dan kuruskan badan. Setelah mengambil program slimming di Marissa, saya tak sangka yang saya masih ada peluang untuk kuruskan badan saya, kerana puas saya cuba pelbagai cara, seperti amalkan diet, jogging setiap pagi, pergi gym dan lain lain tapi nak turunkan kilo tu lama dan susah sangat. Jadi sekarang saya amat berpuas hati dengan result yang saya dapat sekarang.

Komen Konsultan:

Daripada hasil body analisis yang dilakukan, En Nezam mempunyai tubuh badan jenis Apple dan mengalami masalah kerosakan suis metabolik jenis C. saya menyarankan untuk En Nezam join program Slimway Marissa. Dalam program slimway ini, saya akan bimbing cara makan en nezam dan beliau perlu mengambil rawatan enzim terapy dan konsistant mengamalkan pengambilan Hit Fiber. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat mengurangkan berat badan melalui baik pulih metabolik dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberi rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan

"Selepas 4 bulan menjalani program di Marissa dan dibimbing oleh pakar alhamdulillah saya amat terkejut dengan kebolehan saya untuk kembali kurus "

SHAZRUL | 37 TAHUN

Saya mempunyai masalah sakit lutut. Kalau nak berjalan tu tak boleh lama lama mesti lutut akan rasa pedih sangat. saya tahu sakit lutut saya ni disebabkan berat badan saya yang hampir cecah ke 90kg. Dah macam macam ubat kurus, minuman kurus saya cuba amalkan, tapi tetap tak jadi. Nak buat senaman tak boleh disebabkan lutut sakit. Satu hari kawan saya perkenalkan saya dengan program Marissa Slimway yang dianjurkan oleh Dr Rushmini. saya amat tertarik dengan cara Dr untuk bantu menurunkan berat badan dengan hanya, betulkan metabolik dan hormon dalam badan saya. Selepas 4 bulan menjalani program di Marissa dan dibimbing oleh pakar alhamdulillah saya amat terkejut dengan kebolehan saya untuk kembali kurus. Terima kasih Dr Marissa

Komen Konsultan:

Masalah En Shazrul, beliau mengalami berat badan yang tidak sesuai dengan ketinggiannya. Oleh kerana berat badannya berlebihan menyebabkan BMI yang tidak stabil. Saya sarankan beliau untuk buat body analisis dan mendapati En Shazrul mengalami masalah metabolisme yang rendah.

"Sekarang 15kg saya hilang"

NURUL | 27 TAHUN

Saya penat dihina diperli dengan adik beradik sendiri. Asyik kata saya ni macam badak. Pakai apa pun tak cantik la.. tak sesuai la.. Saya sedih sangat, macam macam saya cuba untuk buang lemak lemak tepu ni, tapi result tak memuaskan hati saya langsung! Sampai la satu hari semasa saya buat facial muka di Marissa Aesthetic, konsultan menerangkan pada saya tentang program Marissa Slimway. Saya pun baru tahu di Marissa ada juga rawatan untuk slimming rupanya. Yang membuatkan saya nak cuba program slimway marissa kerana mereka lebih fokus kan tentang hormon dan suis metabolik. Menarik kan? tengok la saya sekarang 15kg saya hilang. Alhamdulillah saya sangat gembira dengan hasil nya sangat berbaloi!

Komen Konsultan:

Setelah mendapatkan scan body analisis, Pn Nurul yang mempunyai bentuk badan jenis apple dan mengalami kerosakan suis jenis c. Saya menyarankan untuk join program Slimway Marissa. Dalam program slimway ini, Pn Nurul perlu mengambil rawatan enzim terapy selama 2 bulan dan mengamalkan pengambilan Hit Fiber secara intensif. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat membaik pulih hormon yang telah rosak dan boleh mengurangkan berat badan melalui baik pulih metabolik dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberi rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan.

"Saya amat berpuas hati dengan result yang saya dapat"

ATIKA | 22 TAHUN

Saya Atika pelajar kolej swasta. Selama 2 tahun belajar, saya perasan berat badan saya naik mendadak. Sampai satu tahap berat badan saya menjejaskan aktiviti seharian saya. Saya berasa cepat letih, kuat berpeluh dan selalu rasa kejang otot. Saya juga berasa amat malu apabila berhadapan dengan student yang lain, mereka semua sering pandang serong terhadap diri saya. Tiba la satu hari saya ikut mak saya pergi ke pusat kecantikan Marissa dan saya disarankan oleh pakar di situ untuk cuba program Marissa Slimway selama 1 bulan, dalam perjalanan program satu bulan tu, saya amat berpuas hati dengan result yang saya dapat. alhamdulillah sampai sekarang saya masih teruskan dengan produk dan program marissa..

Komen Konsultan:

Masalah seperti adik Atika, beliau mempunyai bentuk tubuh jenis Pear, dimana lemak terkumpul di bahagian perut, belakang badan dan peha. Disebabkan adik atika sering stress dan kurang tidur, nafsu makannya jadi tidak terkawal dan tidak mengikut waktu. Saya sarankan untuk adik atika buat scan body analisis, dan dapatkan rawatan enzyme terapi untuk menurunkan berat badan, membaik pulih hormon serta meningkatkan metabolism kembali stabil.