Berenang Dapat Mengatasi Masalah Bagi Tubuh Badan Bentuk Epal

Untuk mendapatkan badan yang ideal, kadang-kadang diet yang ketat untuk menghabiskan masa di gym.Walaupun berenang mempunyai penyelesaian yang paling kuat dari semua.Dengan berenang, Anda tidak hanya membakar lemak, tetapi sukan ini juga membantu anda mendapatkan badan yang ideal.Di samping itu, dengan kod pengembara, ia juga akan menjadi lebih kuat, lebih baik dan sihat.Tidak ada sukan lain yang dapat menjaga tubuh dalam bentuk, meningkatkan metabolisme dan membakar lemak seperti berenang.Dilaporkan oleh TribunTravel.com dari indiatimes.com, kajian di Indiana University telah membandingkan perenang dengan bukan perenang.Selepas melihat, semua perenang mempunyai pinggang, otot, dan pinggul yang lebih langsing daripada bukan perenang.Kemudian kenapa ia berlaku?

 

1. Bagaimana dengan berenang dapat mengurangkan berat badan ?

 Air adalah 800 kali lebih padat daripada udara, oleh itu setiap tendangan, memandu dan tarik seperti latihan ketahanan untuk seluruh badan anda yang memerlukan tenaga tambahan.

Air kolam berfungsi dengan baik untuk badan, lengan, glutes, pinggul, dan bahu anda.

Hanya dengan berenang santai, anda telah membakar 500 kalori dalam 1 jam.

Semasa berenang yang ketat dapat membakar hingga 700 kalori.

Jadi apabila berenang, anda bukan sahaja membakar kalori, tetapi juga membentuk otot tanpa lemak dengan otot-otot tanpa lemak, metabolisme boleh membakar banyak kalori.

 

2. Berapa banyak masa yang diperlukan untuk mengurangkan berat badan?

Ia semua bergantung pada berat seseorang.

Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit satu mesti melakukan sekurang-kurangnya dua jam dan 30 minit berenang setiap minggu.

Bukan sahaja ia menurunkan berat badan tetapi ia juga boleh membantu mengekalkan berat badan selepas anda kehilangan jumlah yang diperlukan.

3,500 kalori bersamaan dengan setengah kilo.

Oleh itu, anda perlu membakar 3,500 lebih banyak kalori daripada apa yang anda makan untuk kehilangan satu paun.

 

3. Tips

Untuk membakar lebih banyak kalori, disarankan untuk melakukan latihan selang -berselang.

Berenang secepat mungkin untuk satu pusingan dan kemudian pusingan seterusnya mesti berada pada tahap yang santai.

Juga, gunakan topi renang apabila berenang kerana ia akan mengurangkan halangan di dalam air dan akan membolehkan anda meningkatkan kelajuan berenang.