Kurus Tanpa Perlu Diet Melampau

Kisah Puan Farah (28 Tahun)

Nama saya Farah berumur 28 tahun, berkerja sebagai Kerani. Saya merupakan ibu kepada 3 orang anak.

Berat badan saya mula naik mendadak selepas melahirkan anak ketiga. Pada masa tu saya rasa down gila. Saya rasa malu untuk berhadapan dengan orang ramai.

Saya mula berdiet dan bersenam namun gagal menurunkan berat badan. Saya juga ada mengamalkan suplemen dan ubat kurus namun semuanya hanya sia-sia. Duit pun banyak telah dihabiskan tapi semuanya tak berkesan. Saya sedih sangat. Husband juga pernah tegur kenapa badan makin naik bukan makin kurus ? Baju saiz M dah tak muat, Kena pakai XXL. Saya sangat tertekan.

Apa sebenarnya masalah yang saya hadapi, saya pun tak tahu. Lengan dan peha nampak macam ahli gusti. Perut jangan cakap la, makin memboroi. Nak dukung anak pun susah. Terpaksa suruh husband dukung. Saya nak jumpa kawan lama pun malu. Siapa tak malu kan, dulunya kurus macam lidi, body pun bukan main cantik lagi. Tapi sekarang kecantikkan saya telah hilang. 

Payudara jadi kendur, sampai husband tengok pun tak selera. Husband cakap macam makcik-makcik, nampak kendur je. Nak pergi mana-mana, kena pakai jubah sebab nak sorok lemak-lemak yang berketul-ketul di bahagian perut, peha, belakang badan dan punggung yang semakin menggeleber ni. Sedih sangat rasanya. Saya benar-benar tertekan dengan penampilan saya.

KISAH YANG MENGUBAH KEHIDUPAN SAYA 

(Foto sahabat saya dulu saiz XXL kini bersaiz S)

Suatu hari, saya keluar untuk shopping dan terserempak dengan seorang kawan lama. Kawan saya yang dulunya selalu diejek sebab gemok sewaktu zaman persekolahan, kini makin kurus. Body dia jangan cakap, lentik habis. Jujur saya berasa sangat tergugat dan sangat rendah diri. Tanpa berselindung lagi, saya cuba merisik tanya apa rahsia yang menjadikan dia begitu cantik serta kurus? Dia menceritakan rahsianya. Rupanya selama ini dia telah mengikuti Program Marissa Slimway di Marissa Aesthetic. Lepas mengikuti program dan rawatan tersebut selama hampir 2 minggu,  berat badan dia makin turun dan badan pun makin slim macam anak dara.

Tanpa membuang masa, saya terus mencari maklumat mengenai Marissa. Saya mendapat layanan yang mesra dari konsultan Marissa Aesthetic, membuatkan saya berasa teruja dan tidak sabar untuk kesana. Keesokan harinya saya pergi ke Marissa Aesthetic dan berjumpa dengan pakar konsultant mereka.

APAKAH YANG SAYA LAKUKAN DI MARISSA AESTHETIC?

  1. Sesi Body Analysis

Dalam sesi ini, berat badan, ukur lilit, serta komposisi badan saya di ukur.

Mesin untuk mengira ketebalan lemak dan komposisi badan digunakan bagi menentukan jenis badan saya.

Keputusan sesi body analysis menunjukkan kegemukan saya berpunca dari masalah suis kurus yang rosak dan metabolisma badan saya yang rendah.

Selepas 4 bulan membuat rawatan di Marissa, saya mendapati berat badan saya semakin berkurang. Lemak-lemak yang timbul bahagian perut serta belakang badan juga makin susut dan hilang. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak pakai baju kebaya pun dah boleh.

KENAPA SAYA YAKIN UNTUK MEMBUAT RAWATAN DI SINI

Rawatan di Marissa telah di kaji dan disyorkan oleh doktor pakar dalam bidang aesthetic. Semua produk yang digunakan adalah SELAMAT dan diiktiraf oleh KKM. Mereka juga mengamalkan polisi JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN. Sekiranya berat badan tidak turun, wang saya akan dikembalikan. Inilah yang membuatkan saya sangat YAKIN dengan Marissa. Ia sangat berbeza dengan pusat kecantikan lain yang pernah saya kunjungi. Dan sekarang impian saya untuk kurus telah berjaya. Saya sangat gembira.

KOMEN KONSULTANT:

“Melalui body analisis yang dijalankan, saya mendapati Puan Farah mempunyai tubuh badan jenis Apple. Saya menyarankan untuk Puan Farah untuk join program Slimway Marissa. Dalam program Slimway ini, Puan Farah perlu mengambil rawatan terapi enzim serta mengamalkan pengambilan Hit Fiber secara konsisten. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat mengurangkan berat badan melalu baik pulih metabolik dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberikan rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan”

 

 

 

 

TESTIMONI PROGRAM MARISSA SLIMWAY