KHAIRUL | 28 TAHUN

setelah mendapatkan program menurunkan berat badan di marissa aesthetic selama 1 bulan saya sangat gembira kerana berat badan saya mendadak turun hampir 15kg. disebabkan saya ni bekerja sebagai kerani. waktu senaman tu jarang nak ada. tapi bila menjalani program marissa ni, saya rasa lebih mudah, menjadi dan berbaloi. saya sangat bersyukur terima kasih marissa

KOMEN KONSULTAN :

Daripada keputusan body analysis, saya dapati En Khairul mengalami kerosakan suis metabolik jenis t. ini menyebabkan lemak terkumpul di bahagian muka, belakang badan, pinggang perut dan peha. Rawatan yang dicadangkan kepada encik khairul ialah enzyme terapy, Kelebihan rawatan ialah untuk meningkatkan kadar metabolik mengembalikan hormon yang cukup dalam badan

Saya nezam bekerja sebagai pegawai bank, bermula di usia 24 tahun saya perasan berat badan saya naik mungkin disebabkan saya kurang tidur dan sentiasa rasa lapar. dan kurang untuk bersenam. oleh kerana berat badan saya dikategorikan obesiti saya dapat pelbagai penyakit seperti kolestrol tinggi dan darah tinggi. doktor sarankan untuk saya kurangkan makan yang berlebihan dan kuruskan badan.

setelah mengambil program slimming di Marissa. saya tak sangka yang saya masih ada peluang untuk kuruskan badan saya. kerana puas saya cuba pelbagai cara, seperti amalkan diet atkin, jogging setiap pagi, pergi gym dan lain lain tapi nak turunkan kilo tu lama dan susah sangat. jadi sekarang saya amat berpuas hati dengan result yang saya dapat sekarang.

KOMEN KONSULTANT:

“Daripada hasil body analisis yang dilakukan, En Nezam mempunyai tubuh badan jenis Apple dan mengalami masalah kerosakan suis metabolik jenis C. saya menyarankan untuk En Nezam join program Slimway Marissa. Dalam program slimway ini, saya akan bimbing cara makan en nezam dan beliau perlu mengambil rawatan enzim terapy dan konsistant mengamalkan pengambilan Hit Fiber. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat mengurangkan berat badan melalui baik pulih metabolik dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberi rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan”

Shazrul | 37 tahun

saya mempunyai masalah sakit lutut. kalau nak berjalan tu tak boleh lama lama mesti lutut akan rasa pedih sangat. saya tahu sakit lutut saya ni disebabkan berat badan saya yang hampir cecah ke 90kg. dah macam macam ubat kurus, minuman kurus saya cuba amalkan, tapi tetap tak jadi. nak buat senaman berat tak boleh disebabkan lutut sakit.

satu hari kawan saya perkenalkan saya dengan program marissa slimway yang dianjurkan oleh Dr Rushmini. saya amat tertarik dengan cara dr untuk bantu untuk turunkan berat badan dengan hanya, betulkan metabolik dan hormon dalam badan saya. selepas 4 bulan menjalani program di marissa dan dibimbing oleh pakar alhamdillah saya amat terkejut dengan kebolehan saya untuk kembali kurus. terima kasih dr marissa

KOMEN KONSULTAN

Untuk masalah En Shazrul, beliau mengalami berat badan yang tidak sesuai dengan ketinggiannya. oleh kerana berat badannya berlebihan menyebabkan BMI yang tidak stabil. saya sarankan beliau untuk buat body analisis dan mendapati En Shazrul mengalami masalah metabolisme yang rendah.”

NURUL | 27 TAHUN

saya penat di hina di perli dengan adik beradik sendiri. asyik kata saya ni macam badak. pakai apa pun tak cantik la tak sesuai la. saya sedih sangat. macam macam saya cuba untuk buang lemak lemak tepu ni, tapi result tak memuaskan hati saya langsung! sampai la satu hari semasa saya buat facial muka di Marissa Aesthetic, konsultan tu bercerita dekat saya tentang program slimway marissa. saya pun baru tahu di marissa ada juga rawatan untuk slimming rupanya. Yang membuatkan saya nak cuba program slimway marissa kerana mereka lebih fokus kan tentang hormon dan suis metabolik. menarik kan? tengok la saya sekarang 15kg saya hilang. alhamdulillah saya sangat gembira dengan hasil nya. sangat berbaloi!

KOMEN KONSULTAN

setelah mendapatkan scan body analisis, puan nurul yang mempunyai bentuk badan jenis apple dan mengalami kerosakan suis jenis c, saya menyarankan untuk join program Slimway Marissa. Dalam program slimway ini, puan nurul perlu mengambil rawatan enzim terapy selama 2 bulan dan konsistant mengamalkan pengambilan Hit Fiber. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat membaik pulih hormon yang telah rosak dan boleh mengurangkan berat badan melalui baik pulih metabolik dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberi rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan.

ATIKA | 22

saya Atika student dari sebuah kolej swasta. semenjak 2 tahun jadi seorang student saya perasan berat badan saya naik mendadak. sampai satu tahap berat badan saya menjejaskan aktiviti seharian saya. saya berasa cepat letih, kuat berpeluh dan selalu rasa kejang otot. saya juga berasa amat malu apabila berhadapan dengan student yang lain, mereka semua sering pandang serong terhadap diri saya.

tiba la satu hari saya ikut mak saya pergi ke pusat kecantikan ‘marissa’, dan saya telah di sarankan oleh pakar di situ untuk cuba program marissa slimway selama 1 bulan, dalam perjalanan program satu bulan tu, saya amat berpuas hati dengan result yang saya dapat. alhamdulillah sampai sekarang saya masih teruskan dengan produk dan program marissa..

KOMEN KONSULTAN

masalah seperti adik atika, beliau mempunyai bentuk tubuh jenis Pair. dimana lemak terkumpul di bahagian perut, belakang badan dan peha. disebabkan adik atika sering stress dan kurang tidur, nafsu makannya jadi tidak terkawal dan tidak mengikut waktu. saya sarankan untuk adik atika buat scan body analisis, dan dapatkan rawatan enzyme terapi untuk menurunkan berat badan, membaik pulih hormon serta meningkatkan metabolism kembali stabil.

KISAH PUAN ANITA, 50 TAHUN.

Saya Anita, berumur 50 tahun dan berkerja sebagai ejen hartanah. Pekerjaan saya membuatkan saya terpaksa berhadapan dengan ramai orang. Sebelum ini dah banyak rawatan penurunan berat badan yang saya ikuti, namun tiada satu pun yang berhasil malah berat badan saya semakin naik mendadak. Pada suatu hari, rakan saya mengesyorkan saya membuat rawatan Terapi Enzim di Marissa Aesthetic. Setelah 3 bulan membuat rawatan di Marissa saya berjaya turunkan lebih 20 kilogram berat badan. Peha dan pinggang saya makin mengecil dan saya mudah untuk mencari pakaian yang cantik-cantik. Kini saya lebih yakin dengan penampilan diri sekarang.
Setelah saya buat sesi body analisis barulah saya tahu bahawa berat saya tidak turun selama ini adalah disebabkan oleh kerosakan pada suis metabolik. Coach Marissa Aesthetic memberikan penerangan yang jelas serta terperinci tentang masalah berat badan yang saya hadapi. Setelah berpuas hati dengan penerangan yang diberikan, saya tekad untuk membuat rawatan terapi enzim lalu perkara ini telah mengubah kehidupan saya sekarang. Terima kasih coach Marissa yang telah banyak membantu dan memberi tunjuk ajar kepada saya untuk mengubah diri sendiri.
KOMEN KONSULTAN:
Setelah melakukan ujian body analisis, saya dapati Puan Anita mengalami masalah kerosakan suis metabolik jenis E . Hal ini menyebabkan lemak berkumpul pada peha dan perut badannya. Jika tidak dirawat ia akan menyebabkan masalah stress atau lebih teruk ialah kemandulan. Tubuh badan Puan Anita juga mudah penat walaupun hanya naik beberapa anak tangga atau hanya berjalan beberapa meter. Stamina badannya juga menurun kerana kerosakan suis bakar lemak yang tersekat. Rawatan yang dicadangkan kepada Puan Anita adalah Terapi Enzim. Kelebihan rawatan ialah tidak merasa lapar apabila berdiet, pergerakan usus lebih baik, tidak merasa kebas dan kadar keletihan berkurangan.

KISAH ENCIK ZUL, 45 TAHUN

Saya Zul, seorang Cikgu di Kuala Lumpur dan berumur 45 Tahun. Dahulu saya seorang yang tidak menjaga diri. Pantang nampak makanan mesti saya akan makan dan habiskan. Saya juga suka minum air manis. Sudah puas isteri saya nasihatkan supaya menjaga permakanan, tapi saya hiraukan dengan alasan masa sihat ini lah saya nak makan puas-puas. Kalau dah sakit nanti memang susah nak makan sedap-sedap. Lama kelamaan saya merasa susah bergerak kerana badan yang semakin membesar. Saya mudah merasa lelah apabila berjalan atau semasa menaiki tangga. Baju lama saya sudah banyak tidak muat akibat badan yang semakin membesar. Saya cuba menurunkan berat badan dengan memakan pil kurus yang dijual online, tapi malangnya gagal. Malah saya dimasukkan ke hospital kerana pitam. Suatu hari, isteri saya mencadangkan agar saya mendapatkan khidmat nasihat di Marissa Aesthetic. Pada mulanya saya ragu-ragu namun dengan keazaman yang kuat serta testimoni yang berjaya kurus, saya datang ke pusat kecantikan Marissa Aesthetic.
Setelah saya buat sesi body analisis barulah saya tahu bahawa berat saya tidak turun selama ini adalah disebabkan oleh kerosakan pada suis metabolik. Coach Marissa Aesthetic memberikan penerangan yang jelas serta terperinci tentang masalah berat badan yang saya hadapi. Setelah berpuas hati dengan penerangan yang diberikan, saya tekad untuk membuat rawatan terapi enzim. Perkara ini telah banyak mengubah kehidupan saya sekarang. Terima kasih coach Marissa yang telah banyak membantu dan memberi tunjuk ajar kepada saya untuk mengubah diri.
KOMEN KONSULTAN:
Saya telah melakukan ujian body analisis terhadap Encik Zul. Saya dapati Encik Zul mengalami masalah kerosakan suis metabolik jenis T. Hal ini menyebabkan lemak berkumpul pada perut. Kekurangan suis bakar lemak menyebabkan cecair berupa lendir berkumpul di bawah kulit dan menjadikan kulit kelihatan kusam, kekurangan tenaga dan tubuh juga berbau akibat radang pada kulit. Stamina badannya juga menurun kerana kerosakan suis bakar lemak yang tersekat. Rawatan yang dicadangkan kepada Encik Zul adalah Terapi Enzim. Kelebihan rawatan ialah perut menjadi kempis dan ukur lilit pinggang mengecil, kadar tekanan menurun, tidak merasa lapar apabila berdiet dan lebig gembira dalam aktiviti seharian.